Stax SR-X9000

Brand

STAX STAX
SKU
HA-SR-X9000
7.250,00 €

Νέα ναυαρχίδα ακουστικών εξοπλισμένα με νέα τεχνολογία ηλεκτροδίου MLER-3. Remake του αρχικού SR-Ω (SR-Omega)

Calculating...

Οι τιμές των δόσεων είναι ενδεικτικές! Οι πραγματικές θα εμφανιστούν κατά την πληρωμή με πιστωτική κάρτα!.

Το SR-X9000 είναι το νέο ναυαρχίδα Earspeaker που σηματοδοτεί την κορυφή της παραγωγής ηλεκτροστατικών ακουστικών Stax. Μια σημαντική τεχνολογική πρόοδος είναι το "MILER-3" (Multi-Layer-Elect-Rords) - ένα σταθερό ηλεκτρόδιο τεσσάρων στρωμάτων που συνδυάζει ηλεκτρόδια πλέγματος και συμβατικά ηλεκτρόδια χάραξης που πτυχώνονται με σύνδεση θερμικής διάχυσης.

Η πρόσφατα αναπτυγμένη τεχνική κατασκευής ωριμάζει μέσα από μια συσσωρευμένη έρευνα και ανάπτυξη 20 ετών, επιτρέποντας μια άκαμπτη δομή που είναι ανθεκτική στην αντήχηση ενώ εξελίσσει ομαλά τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του ήχου σε σύγκριση με τα συμβατικά σταθερά ηλεκτρόδια πολλαπλών στρώσεων.

Μια ιστορία ανάπτυξης προϊόντος: το κυκλικό μεταλλικό πλέγμα που τοποθετήθηκε κάποτε στο SR-X ήταν ένα από τα ιδανικά ηλεκτρόδια για τη μείωση των επιπτώσεων της αντίστασης του αέρα και των αντανακλάσεων και την αύξηση της ηχοπερατότητας. Ωστόσο, υπήρχε ένα μεγάλο εμπόδιο στην εγκατάσταση ηλεκτροδίων από μεταλλικό πλέγμα σε προϊόντα επειδή δεν έχουν αντοχή και είναι επιρρεπή σε συντονισμό που κάνει τον ήχο της αναπαραγωγής να γίνεται λασπωμένος. Στη δεκαετία του 1990, το αρχικό SR-Ω αναπτύχθηκε με στόχο την αύξηση του μεγέθους του μεταλλικού πλέγματος.

Ωστόσο, η τεχνική κατασκευής βρισκόταν στα σπάργανα καθώς δεν ήταν πρακτικό να παραχθούν σταθερά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, κατασκευάστηκαν μόνο μερικά ζευγάρια SR-Ω. Το διάφραγμα SR-X9000 είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά λεπτό φιλμ μηχανικής που είναι 20% μεγαλύτερο από το προηγούμενο ναυαρχίδα SR-009S. Η μάζα του διαφράγματος έχει μειωθεί για να δημιουργήσει μια αστραπιαία ταχύτητα αντίδρασης και εύρος απόκρισης υψηλής συχνότητας που ανεβάζει την ακρόαση ακουστικών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.


SR-X9000_mler3.jpg
SR-X9000_4parts.jpg
 

Το διάφραγμα είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά λεπτή πλαστική μεμβράνη σούπερ μηχανικής. Λόγω της εξοικονόμησης βάρους κοντά στο μηδέν, επιτυγχάνεται μεγάλο παροδικό χαρακτηριστικό. Από τη βάση μέχρι το υψηλό εύρος, η γραμμικότητα του ήχου βελτιώνεται. Η περιοχή του διαφράγματος αυξάνεται κατά 20% σε σύγκριση με το SR-009S. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη πραγματοποιεί το ευρύτερο ηχητικό πεδίο ποτέ.

Το περίβλημα της μονάδας ήχου είναι κατασκευασμένο από σκληρό κατεργασμένο αλουμίνιο. Αυτή η νέα σχεδίαση στερεώνει σταθερά τη μονάδα ήχου και εξαλείφει εντελώς τους περιττούς κραδασμούς. Το ηχητικό κύμα από τη μονάδα ρέει πιο ομαλά. Το βελτιωμένο ακουστικό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του περιβλήματος πραγματοποιεί καθαρότερο ήχο που δεν επηρεάζεται από την ανάκλαση του ήχου.

Το προστατευτικό πλέγμα που είναι εγκατεστημένο παράλληλα με το ηχητικό στοιχείο δημιουργεί τις άμεσες αντανακλάσεις που επηρεάζουν αρνητικά τον ήχο. Αυτό το πρόβλημα επιλύθηκε για το SR-X9000. Το προστατευτικό πλέγμα έχει κολώνες διαφορετικού μήκους μπροστά και πίσω. Αυτό το σχέδιο αλλάζει το ύψος του κενού μεταξύ του ηχητικού στοιχείου και του προστατευτικού πλέγματος. Έτσι το προστατευτικό πλέγμα δεν μπορεί να είναι παράλληλο με το ηχητικό στοιχείο και η γωνία ανάκλασης ελέγχεται πλήρως. Το ηχητικό κύμα κυλά ομαλά.

 
SR-X9000_mesh.jpg
SR-X9000_unit.jpg
 

Το κύριο υλικό του συγκροτήματος τόξου είναι αναβαθμισμένο σε ανοξείδωτο χάλυβα. Το συγκρότημα τόξου είναι πιο ανεκτικό στη στρέψη και το ακουστικό εφαρμόζει πιο σταθερά στα αυτιά σας. Το υλικό του μαξιλαριού κεφαλής που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα είναι γνήσιο δέρμα. Η θέση μπορεί να ρυθμιστεί από τα εξαρτήματα ολίσθησης με σύστημα κλικ 9 βημάτων.

 
SR-X9000_tgmesh.jpg
SR-X9000_arc.jpg
 

 

Το υλικό των μαξιλαριών αυτιών είναι γνήσιο δέρμα (δέρμα προβάτου) που έχει εξαιρετική διαπνοή και απαλότητα. Το γνήσιο δέρμα κάνει το ηχείο να ταιριάζει στα αυτιά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τα μπάσα υψηλής ποιότητας και τον ζωντανό ήχο. Αυτό μειώνει επίσης την κούραση και μπορείτε να ακούτε άνετα τη μουσική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το υλικό του καλωδίου πυρήνα είναι ένα σύρμα ανόπτησης εξαιρετικά καθαρού χαλκού 6NCu (φ0,14×3). Το υλικό του καλωδίου γύρω από τον πυρήνα είναι ένα επάργυρο ανοπτημένο σύρμα χαλκού (φ0,08×9). Έτσι βελτιώνεται η υψηλή και η χαμηλή συχνότητα. Το καλώδιο μπορεί να αλλάξει (reable). Συνδέονται 2 καλώδια (2,5m και 1,5m) και μπορείτε να επιλέξετε το καλώδιο ανάλογα με το στυλ ακρόασης σας. Η θήκη αποθήκευσης είναι κατασκευασμένη από «ξύλο παουλόβνιας» που έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και ικανότητα ελέγχου υγρασίας. Αυτή η θήκη είναι η καλύτερη λύση αποθήκευσης.

SR-X9000_cable.jpg

SR-X9000 SPECIFICATIONS:

● Type: push-pull electrostatic sound element, open-air type enclosure

● Sound element shape: large round shape 

● Fixed electrode: MLER-3 (Multi Layer Electrodes)

● Frequency response: 5 - 42,000Hz

● Electrostatic capacitance: 110pF  

● Impedance: 145kΩ  

● Sound pressure sensitivity: 100dB 

● Bias voltage: 580V DC

● Attached cable conductor: 6N(99.9999%)OFC + silver plated annealed copper wire ●Cable: parallel 6-strand, low-capacity wide cable

● Cable length:2.5m,1.5m

● Ear pad: genuine sheep leather (skin touching portion), artificial leather (surrounding portion)

● Weight: 432g (ear speaker)

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Stax SR-X9000